Església de Sant Joan

L'església parroquial de Campins és un edifici d'origen medieval que conserva vestigis del temple romànic, ampliat i reformat entre els segles XVI i XIX. Per aquest motiu és una construcció representativa de l'arquitectura romànica de la zona del Vallès Oriental, que esdevé un element amb gran valor social i cultural per a la comunitat. 

Història: La primera referència documental de l'església de Sant Joan de Campins es remunta a l’any 1231, quan ja figura com a parròquia de l’indret. Segons consta a la visita pastoral de l’any 1304 hi consta el seu mal estat de conservació. Ja en època moderna, vers el segle XVI i XVII, va ampliar-se amb les capelles laterals. La reforma més important es va fer a mitjans del segle XIX, quan es va construir el cos de llevant i s’hi va traslladar el portal, fins al moment situat a ponent.
Límits: Limita al sud amb les cases de la Plaça de la Vila; a l’est amb el Passeig de les Tres Germanes; al nord amb el Carrer Còdol; i a l’oest amb l’edifici de l’Ajuntament.
Com arribar: Cal pujar el c/ Camí Vell de Sant Celoni. Trobareu l'església a l'esquerra, al costat d'una petita plaça.

Passeig de les Tres Germanes, 2 - 08472 Campins - Barcelona (Catalunya)
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 10.06.2016 | 14:11