La Rajoleria

La Rajoleria està situada sobre un serradet, a curta distància de la gran bassa que abasteix d´aigua el poble.

Història: La rajoleria formava part de la propietat dels Pons, casa pairal situada en el nucli de Campins. A nivell popular, els veïns del poble comenten que la rajoleria va utilitzar-se per ampliar-se la casa durant el segle XVIII. En un testimoni gràfic dels volts de 1930 s’observa la rajoleria en ús.
Malgrat que és en ruïnes, es conserva força bé, encara n´és visible la paret frontal i les dues boques. Cada boca dóna entrada a una cambra fosca d´uns 3 o 4 metres de fondària, 1,5 m d´ample i 1,5 m d´alt. Sobre el marge, damunt dels forns, s´obre una cavitat quadrada o calaix d´uns 3 m de costat i de fons
La rajoleria és un testimoni de la indústria tradicional del segle XVIII a Campins, pel que té un interès etnològic i social significatiu.
Límits: Limita al nord amb la bassa de reserva municipal; es troba envoltada de finques forestals.
Com arribar: A peu s'hi pot accedir des de la plaça; cal baixar a buscar la riera i seguir el camí cap a la dreta. És una passejada solitària i ombrívola en mig de l'alzinar. Si es segueix el camí s'arriba a la bassa de regulació de la xarxa municipal d'aigües.

Al sud de la bassa de reserva municipal - 08472 Campins - Barcelona (Catalunya)
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 10.06.2016 | 10:24