Ermita i Mas de Sant Guillem

Sant Guillem és una ermita erigida en un pla, al llom d´una serreta, al Sud-Est de Campins construïda al segle XVI, ampliada al segle XVII i restaurada al segle XIX. La tradició popular de l'Aplec de sant guillem és celebra cada segon diumenge de maig.

Història: L'ermita de Sant Guillem està documentada des de l'any 1581, tot i que el seu origen podria ser anterior. en un document de l'any 1788 s'autoritza a donar-li l'advocació a Sant Guillem. durant la Guerra Civul va ser cremada, quedant molt malemsa, pel que després va ser resturada. des del segle XIX es celebrava un aplec i una fira per al bestiar davant l'ermita que va esdevenir molt popular fins als nostres dies.

L'ermita i el mas de Sant Guillem és un edifici representatiu de l'arquitectura religiosa rural del segle XVI, que esdevé una construccío destacada per tractar-se d'una fita per a la comunitat, ja sigui pel seu valor social i cultural com paisatgístic.

Límits: Situada en una plana agrícola de secà a xaloc del nucli de Campins, entre les finques dels masos de la Casa Nova i Cal Teixidor.

Com arribar: Des de la carretera que puja a Santa Fe hi ha un indicador a la dreta que diu Sant Guillem. A uns 400 metres trobareu l'esplanada amb l'ermita i la masoveria.

Camí de Sant Guillem - 08472 Campins - Barcelona (Catalunya)
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 13.06.2016 | 11:52