El Municipi

El municipi

Campins és un municipi de la comarca del Vallès Oriental, al vessant sud del massís del Montseny.

Limita amb els termes de Sant Celoni al sud, Gualba a la part est i Fogars de Montclús a la part nord-oest. La seva demarcació s’estén en pendent de Sud a Nord amb un altura mínima de 200m i màxima de 800m al seu extrem més septentrional. És ondulat en la seva part central per turons de relleu suau, com Puig Morell (318m d’altitud), la serra d’en Mates (330m) o el turó de Can Zidro (390m).

Hi dominen els boscos d’alzines sureres, castanyers, matollar i com el mateix nom del poble indica, pins. Els diferents rierals o torrents s’apleguen a la riera de Campins, que fora el terme pren el nom de riera de Pertegàs, excepte algun petit corrent de la part Est que va a la riera de Gualba.

El terme comprèn el poble i cap de municipi de Campins, en gran part disseminat, i les urbanitzacions de les Esplanes, Sant Josep, Campins Residencial i Can Joanet. Hi arriba la carretera local BV-5114, que neix a Sant Celoni i travessa gran part del Parc Natural del Montseny per morir a Viladrau.

A dia d’avui, al poble de Campins hi resideixen al voltant de 537 habitants i hi comptem amb una escola que comprèn edats entre els 3 i els 12 anys, una pista poliesportiva, parcs, places, l’Ajuntament, l’església de Sant Joan, l’ermita de Sant Guillem i serveis de restauració, envoltat en un paratge idíl·lic per viure-hi o passar un bon dia en família.