Viu el Parc a Campins

Viu el Parc a Campins

Parc Natural del Montseny

La defensa del medi ambient, la protecció del patrimoni i l’acció cultural han estat elements fonamentals de l’acció de govern de la Diputació de Barcelona. Aquesta filosofia es concreta, en els espais naturals, en el programa cultural “Viu el parc”, que el Servei de Parcs Naturals i l’Oficina de Difusió Artística realitzen conjuntament des de fa més de deu anys.
Els eixos sobre els quals pivota el programa “viu el parc” són, en primer lloc, vincular les actuacions adreçades a la protecció, la conservació i la divulgació tant del patrimoni cultural com del patrimoni natural que tenen lloc en l’àmbit territorial de cada parc. En segon terme, es pretén aprofitar la peculiar dimensió de les pràctiques culturals vinculades als àmbits del lleure que hom pot desenvolupar en un espai protegit, tant si són dirigides a la població local ( i en aquest sentit la població escolar hi té una preponderància específica) com a l’estacional o ocasional. Finalment, es pretén intensificar la relació i el diàleg entre els diferents agents culturals de la zona i les administracions locals que conformen el parc.
Amb aquesta filosofia de fons aquest programa s’ha anat consolidant al conjunt d’espais protegits gestionats per aquesta Corporació: el Montseny, el Garraf-Olèrdola, el Montnegre i el Corredor, Montesquiu, Marina i Litoral. Tant és així que des del mes de febrer fins al mes de desembre hom pot atansar-se per algun d’aquests espais amb la certesa que, en un o altres, podrem gaudir d’algun espectacle cultural de gran qualitat : cant coral, representacions teatrals, espectacles infantils, concerts de música clàssica, jazz o blues, trobades de gegants i pallassos, danses, obres plàstiques, concursos de fotografia etc. D’entre la llarga llista d’actes i espectacles inclosos especialment rellevants són la ” Gran festa al Parc “, la Fira d’Artesans, la Nit d’Estels o el Concurs de Fotografia. A més també s’hi desenvolupa un programa escolar adreçat als nens i nenes de cinquè de primària dels municipis del parc que compten amb la seva pròpia festa final.

…Tots els municipis del parc s’ompliran de festa per celebrar la seva pertinença al parc natural, i us esperen perquè vosaltres també gaudiu de les propostes musicals o teatrals, de les xerrades i caminades que han preparat…
El Parc Natural del Montseny us obre les portes de bat a bat. Entreu-hi, descobriu la seva llum i els seus colors i gaudiu d’aquest ric patrimoni natural, cultural i gastronòmic. Us hi esperem!

Text extret del lloc web de Viu el Parc