Llocs d’ Interès

Font de la Mare de Déu de Montserrat

Sota el poble, al peu de la Riera de Campins, hi ha un planell frescal, ombrejat per arbres centenaris, on es troba aquesta font, ben agençada, amb un pedrís i una taula de pedra.


La Creu de Missions

La Creu de Missions de Campins va ser construïda segons l’estètica modernista en un entorn paisatgístic on domina visualment el territori.
La RajoleriaLa Rajoleria està situada sobre un serradet, a curta distància de la gran bassa que abasteix d´aigua el poble.


Can Pitarra

Damunt del serradet que domina el poble, al Nord -Est, hi ha el mas de Can Cullell. El dramaturg Frederic Soler i Hubert, conegut popularment per Serafí Pitarra comprà el mas el 1886 i hi eregí una vivenda annexa, avui conegut per Can Pitarra.


Església de Sant Joan

L’església parroquial de Campins és un edifici d’origen medieval que conserva vestigis del temple romànic, ampliat i reformat entre els segles XVI i XIX. Per aquest motiu és una construcció representativa de l’arquitectura romànica de la zona del Vallès Oriental, que esdevé un element amb gran valor social i cultural per a la comunitat.


Plaça de la Vila

La Plaça de la Vila és la part més cèntrica del poble. En ella s’hi troba l’edifici de l´ajuntament i el Casal de Cultura Antoni Tàpies i s´hi celebren els actes més importants i festius del poble.


Ermita i Mas de Sant Guillem

Sant Guillem és una ermita erigida en un pla, al llom d´una serreta, al Sud-Est de Campins construïda al segle XVI, ampliada al segle XVII i restaurada al segle XIX. La tradició popular de l’Aplec de sant guillem és celebra cada segon diumenge de maig.


Forns de Ciment

Els forns de ciment de Campins són un testimoni de la indústria tradicional del segle XIX a Campins, que va esdevenir pionera arreu del territori català per a l’obtenció  del ciment, pel que tenen un gran valor etnològic, social i històric.